Taijiquan og Qigong

Taiji opvisning i Tøjhushaven

Taijiquang

Hvad er Taijiquan       
                    

De fleste forbinder Taijiquan med film og tv fra Kina, hvor man ser grupper af gamle og unge kinesere bevæge sig i en flydende serier af stillinger, der langsomt glider over i hinanden.

Taijiquan er et meget gammelt øvelsessystem til forbedring af både den fysiske og psykiske balance. Qi, som er begrebet for livs kraft for kineserne, er det man forøger ved denne langsomme og blide træning. Taijiquan omfatter de bedste elementer fra en del forskellige gamle øvelser og har i mange århundreder været populær hos menigmand.

Taijiquan formen består af et varierende antal bevægelser, der gradvist og meget omhyggeligt læres af eleven.
Hver bevægelse styrker og harmonisere forskellige muskel og ledgrupper. Ihærdig træning gør ledende mere smidige og ledbåndene mere elastiske. De langsomme blide bevægelser giver afslapning af musklerne i hele kroppen.

Taijiquan kan med stort udbytte udøves af alle uanset om man er kvinde eller mand, gammel eller ung. På grund af de langsomme og flydende bevægelser kan man lave øvelserne sammen, selvom der er stor forskel på deltagernes styrke og kondition.

Denne bevægelseskunst blev i flere hundrede år holdt hemmelig af nogle få familier og munkeordener. Kun begynder træningen blev almindeligt kendt, grunden hertil var, at tai chi øvelserne i kombination med særlig træning i kampteknik skabte de bedste krigere og kung fu mestre. 

 

 

Qigong

                   Hvad er Qigong

Qigong er et nem-at-lære system af energi-styrke øvelser, som koordinerer bevægelse med åndedrættet og indre koncentration. Hvis det praktiseres regelmæssigt, vil det give dig mere energi, forbedre sundhed og forebygge sygdom.
Qigong har en stor udbredelse i hele Fjernøsten og i stigende grad i hele den vestlige verden. Qigong slapper musklerne og nervesystemet (og forbedre derved funktionen af andre kropssystemer). Forbedre kropsholdningen,
balancen og smidigheden i leddene. Opmærksomhed på sammenhængen mellem bevægelse og åndedræt, beroliger sindet og styrker koncentrationen.

Undervisningen giver begyndere en grundig indføring i Master Sam Tams Qigong, Hunyuan Qigong energi øvelser, Daoyin - selvmassage, og mindfulness i stilhed og bevægelse.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

jørgen jessen | Svar 10.01.2010 21.37

godt intiv

123hjemmeside.dk | Svar 20.11.2009 16.59

Tillykke! Nu er du godt i gang med kommentarer på din hjemmeside. Husk at fortælle om det til familie og venner. Rigtig god fornøjelse
Mvh. 123hjemmeside.dk

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

14.05 | 21:07

tak for billederne og tak for nogle skønne dage med wee kee Jin og jer. Sus

...
10.01 | 21:37

godt intiv

...
20.11 | 16:59

Tillykke! Nu er du godt i gang med kommentarer på din hjemmeside. Husk at fortælle om det til familie og venner. Rigtig god fornøjelse
Mvh. 123hjemmeside.dk

...
02.02 | 06:55
Forside har modtaget 16
Du kan lide denne side